Vandring i Blekingeområdet

Standard

Det finns som sagt mycket att uppleva i Blekinge och har du ett intresse av att vara ute i naturens så finns det mycket bra vandring i Blekingeområdet.

Det finns ett antal olika vandringsleder som kan vara värda att vandra när sommaren kommer och vädret tillåter. Den allra längsta är Blekingeleden som sträcker sig hela 255 kilometer från Sölvesborg till Bröms, hela leden är uppdelad i tolv delar och det finns kartor för varje del som man kan införskaffa hos turistbyrå i kommunerna.

Vill man ge sig ut på en dagstur så kan vandra Karlsnäsleden på 15 kilometer längst den dalgång som följer Ronnebyån, du får en naturupplevelse och vandringen är inte allt för krävande. Det går att dela upp vandringen i olika etapper och du får uppleva skön natur och historiska byggnader under din vandring.

Beroende på hur långt man ska vandra så blir utrustning och packning lite olika. Det absolut viktigaste är att hitta vandringskängor som passar ändamålet då olika kängor passar bättre till viss vandring än andra. Annan utrustning beror lite på hur länge man ska vara ute och vandra. Blir det flera dagar eller bara dagsturer så kommer packningen att se annorlunda ut.

En packlista kan vara bra kolla upp innan man ger sig iväg på sina vandringsturer. Det kan vara ett dilemma då man vill inte packa för mycket samtidigt som man inte vill missa något som man verkligen skulle vara i behov av under sin vandring. Planera detta noga så du får en så behaglig vandring som det bara gå att få.

  • träff