Tips på utflyktsmål

Sida

Det finns mycket att välja på om man vill uppleva Blekinges utbud av nöje, kultur och aktiviteter.

Kreativum i Karlshamn är ett perfekt mål för vetgiriga i alla åldrar. Det är ett science center med mer än 150 olika upptäckarstationer. De har även en MegaDome- biograf som bjuder på spektakulära filmupplevelser.

Under sommarsäsongen är Kreaparken öppen. Där det bjuds på olika upplevelser vid Mieåns strand. Bland annat så finns det en inte- röra- marken- bana, resonanansgunga och Arkimedes skruv.

Kreativum har även konferensrum och vid jultid kan man avnjuta en delikat julbuffé eller äta en välsmakande jullunch.

På Holjebadet kan man ta igen sig efter ett fullspäckat aktivitetschema eller skruva upp tempot ett snäpp med motionssim och gymträning. Det finns varmavattenbassäng, bubbelpol och ångbastu för de som är i stämning för en stund av avkoppling och återhämtning. För de leksugna finns det vattenrutschkanor och ett spännande lekland.

I Svängsta finns ett intressant industrimuseeum där det bjuds på guidade visningar under hela året. Där man får ta del av Halda fickursfabriks anrika historia.

För den som vill ha både avkoppling och motion i samma paket så passar ett besök på Karlshamns Golfklubb utmärkt. Karlshamns gamla bana ritades av skotten Douglas Brasier och är trevligt beläget med skog nära inpå.

För den kreative kan Känslans Verkstad vara ett givande mål. De erbjuder bland annat helgkurser eller snabbkurser där deltagarna får pröva på att skapa egna alster med hjälp av lera och glasering. Man behöver inte ha några förkunskaper för att delta i kurserna och miljön är avslappnad med professionella ledare.