Sweden Rock Festival

Standard

Det i särklass största kulturevenemanget som äger rum i Blekinge är utan tvekan hårdrockfestivalen Sweden Rock Festival som äger rum i den lilla byn Norje, en mil utanför Sölvesborg, som varje år lockar över 30 000 besökare.

Festivalen går som regel av stapeln den första eller andra veckan i juni varje år och varar från onsdag till lördag där onsdagen är något av en uppvärmningsdag där endast hälften av festivalområdet är öppet.

Sedan starten år 1992 har Sweden Rock Festival gästats av en rad prominenta internationella artister i form av till exempel Black Sabbarh, Aerosmith, Guns ’N’ Roses, Alice Cooper, Twisted Sister samt svenska storheter som Europe och In Flames.

Årets festival äger rum 3-6 juni med akter som bland andra Def Leppard, Mötley Crüe, Judas Priest, Toto, Opeth, Hammerfall och Slash. Totalt spelar runt 90 band på årets festival.

Har man inte tidigare varit på Sweden Rock Festival och gillar rock av alla dess slag, ja då bör man definitivt besöka festivalen inte bara för musikens skull utan även för den härliga stämningen som alltid råder i Norje.

  • träff