Rödeby

Standard

Vintersporter är väldigt populära i Blekinge och i landskapet finner man alltifrån ishockeyklubbar till entusiaster för just skidsport. I Blekinge har man möjlighet att prova på både skridsko- och skidåkningssporter i olika former.

Skidåkning

I Rödeby planerar man för tillfället att bygga ett nytt vintersportcentrum för att lyfta intresset för skidåkning bland invånarna. Man vill investera i nya snökanoner för att kunna bygga upp en anläggning med konstsnö för att kunna erbjuda det allra bästa. Dessutom vill man återskapa den vintersportkultur som funnits i området genom åren. Många ungdomar tycker om att sporta på vintern och med hjälp av det nya vintersportcentret hoppas man att man ska kunna hålla kvar intresset hos ungdomarna men samtidigt kunna locka till sig fler människor att testa på olika vintersporter.

Längdskidåkning

Genom det nya projektet hoppas man kunna knyta samman längdskidåkningen med utförsåkningen. Med hjälp av nya snökanoner vill man göra ett skidspår av konstsnö. Man tror att man ska kunna locka fler människor till Rödeby genom att kunna erbjuda skidåkning både på längden och utför. För att kunna klara av de höga kostnaderna som projektet innebär hoppas man på att få bidrag från jordbruksverket. Ett sådant bidrag är möjligt att få då man hjälper till att utveckla landsbygden. Vill du läsa mer om projektet kan du ladda ner det här dokumentet som är en förstudie inför projektet.

I framtiden siktar man på att kunna erbjuda ett två kilometer långt skidspår av konstsnö. Detta är ett långsiktigt mål som föreningen OK Dacke planerar kunna ha klart inom fem år. Då gäller det för alla personer i Rödeby att köpa in utrustning i tid för att vara redo att använda vinterparken. Ett företag som har ett stort utbud av skidartiklar är http://www.lannasport.se. Hos dem hittar du både längd och slalomskidor samt övrig utrustning.

Vinterparken kommer även att erbjuda ett teknikspår som går både uppför och utför. Grundtanken med detta projekt är alltså att kunna lyfta intresset av skidåkning för hela kommunen. Redan idag är det många som använder sig av Rödebys skidanläggning för träning under vinterhalvåret men för att hålla kvar intresset och göra det lättare för människor att hålla igång med skidsporter i kommunen vore det en stor fördel om man fick ett ordentligt vintersportcentrum och allt som hör till.

  • träff