Nöje och kultur

Sida

Blekinge är ett landskap som ligger i sydöstra Sverige och är idag hem till omkring 150 000 invånare. I Blekinge finns det alltid något roligt att hitta på och utbudet av teatrar, biografer och museer är utmärkt. Till julen kan du passa på att delta i allt från julkonserter och luciatåg till julallsång och julmarknader.

Vinter i Blekinge

Är du intresserad av vilka evenemang och shower som är aktuella i Blekinge just nu kan du besöka evenemang.se, där kan man välja att se vilket utbud det finns i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby. Just nu är det exempelvis en Julshow på Regionteatern ikväll som heter ”Man blir inte snäll av pepparkakor”. I priset ingår också en lättare jultallrik med dryck.

Skulle du få slut på saker att göra i själva Blekinge går det alltid att planera in ett besök på Regionteatern i närliggande Växjö i grannlandskapet Småland. Där ordnas föreställningar från morgon till kväll måndag till lördag. På teatern kan man se föreställningar både för barn och vuxna, vilket gör den till det utmärkta valet att besöka både med familjen eller med konferensgänget.

I Karlskrona finner du Konsthallen där du kan delta i massor av olika spännande event såsom musikspelningar, teaterföreställningar och mycket mer. Karlskrona har dessutom en biograf som visar filmer på sina sex olika salonger varje dag.

Är du intresserad av museum kan du besöka Blekinge museum i Karlskrona där du kan betrakta utställningar om länets historia och besöka aktuella vernissager. På museets gård anordnas även trevliga konserter och olika typer av roliga evenemang under sommaren.