Kul i Karlskrona

Standard

Är du redo att planera nästa weekendresa och har satt siktet på Blekinge? Då kan vi rekommendera ett besök till Karlskrona och flera goda tips för att ge dig en weekendresa som du sent kommer att glömma.

Denna gamla örlogsstad har mycket att bjuda på, men inte du kan ta del av det behöver du göra resan dit. Vi rekommenderar att du använder Avionero för att hitta de bästa flygbiljetterna och få en hum om kostnaden för en tur- och returresa. Karlskrona har tyvärr ingen egen flygplats men bara en halvtimme bort ligger Ronneby där du kan landa för att sedan ta en buss, taxi eller hyrbil till den större staden.

Fiske

Här hittar du utmärkt fiske i Karlskrona skärgård. Du kan dra upp lax, öring men framförallt gädda. Hyr en båt och åk ut själv eller stå vid en av de markerade fiskeplatserna. Eftersom skärgården ligger skyddad är platsen vindskyddad och även mindre båtar kan ta sig fram  med lätthet.

Shopping

Det är inte Stockholm med sitt shoppingutbud men du kan ändå hitta över 200 butiker att strosa runt i och det finns flera olika shoppingområden om du vill resa runt och inte bara vandra i centrum. De stora kedjorna finns självfallet på plats men också många unika småbutiker där du kan hitta kläder, tyger, inredning och smink som inte finns någon annanstans.

Mat

Du behöver inte gå hungrig i Karlskrona. Det finns en härlig blandning av svenska husmanskost, råvaror och kryddor från världen, billiga gatukök till White Guide-rekommenderade restauranger. I gästhamnen kan du njuta av Sjöröks utbud och mitt i stan är det lätt att ta en kokt korv med bröd på stående fot.

 

  • träff