Karlskrona Hockey

Standard

Hockey

Karlskrona Hockeyklubb det senaste decenniet är något som man skulle kunna kalla för en framgångssaga. På bara några år har klubben avancerat flera antal divisioner och står nu vid dörren till hockeyns finrum.

En kamp in i kaklet

Vi börjar med att gå händelserna lite i förväg. Läget är så att det är i sluttampen av Hockeyallsvenskans förkvalserie och Karlskrona slåss om den sista platsen att få chansen att få deltaga i Kvalserien till SHL – det som också kan kallas för svensk hockeys finrum.

Efter vinst efter straffar mot redan avhängda Mora så hänger nu avgörandet på sista matchen. Det står mellan Rögle och Karlskrona och i den sista omgången så möts Mora-Rögle och Karlskoga-Karlskrona. Ska man tro Unibet så är både Rögle och Karlskrona favoriter i sina matcher, men för Karlskrona så betyder det inte speciellt mycket att vara favoriter i själva matchen då Rögle har avgörandet i sina händer.

Rögle ligger nämligen två poäng före och har således möjligheten att vid oavgjort eller vinst säkra platsen för dem själva. Där gick vi alltså händelserna lite i förväg, men oavsett hur det går för Karlskrona, om de får chansen att kvala till SHL så har man inget att skämmas för.

Succéår

Anledningen till detta är att man som klubb har tagit enorma steg, från att vara en amatörklubb som 2007/2008 spelade i division två, vilket är en division där varken spelare eller ledare är proffs på något plan, utan det är helt enkelt en seniorserie med amatörspelare.

Nu, bara några år senare så har Karlskrona under hela säsongen varit med i toppen av Sveriges näst högsta hockeyliga och slåss nu alltså om en plats att få kvala till den högsta. Detta visar att man är en klubb med ambition och sker det inte i år så är det säkerligen inte omöjligt att man inom några år tar sig upp till SHL. Då börjar jakten på SM-guldet.

  • träff